Zhineng Qigong

www.chiconnects.nl
Beweeg soepel als een octopus verbindt je fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal met jezelf.

Buiten lessen aan de Lent. Rechts van het grote masker Oudedijk Lent
Maandagochtend 9.30 tot 10.15 uur
5, 12, 19,26 juni
3 , 10 juli

Woensdagochtend 9.00 tot 9.45 uur
Woensdagavond 19.30 tot 20.15 uur
17, 24,31 mei
7, 14, 21, 28 juni
5, 12 juli
Heb je interesse om mee te doen, bel of app Marilena 0622698565
Kosten 10,- per les .
De oefeningen zijn staand. Kunnen ook zittend uitgevoerd worden.
Tip: flesje water, makkelijke kleding en platte schoenen.

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in korte tijd aangeleerd en beoefend worden.

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong. Dr. Pang Ming – Taijiquan grootmeester en opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde- heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren 70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen.

Marilena van der Horst beoefend sinds 2014 Qigong . Na het afronden van de docenten opleiding bij Qing-Bai is ze gestart met lesgeven. Haar eigen positieve ervaringen met het onderhouden van het zelfhelende vermogen van het lichaam wil ze graag delen. Door dagelijks de oefeningen uit te voeren is Marilena meer in balans gekomen na een zeer onstuimige periode en fysiek veel energieker en beweeglijker. Tijdens de opleiding kwam steeds meer helderheid dat Zhineng Qigong een aanvulling is op wat de osteopaat bewerkstelligt, het zet het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan en laat weer beweging komen in stilstaande gebieden. Door Zhineng Qigong te beoefenen houd je zelf het lichaam en de geest stromend en verbonden.

“Stromend water staat nooit stil,de scharnieren van een veel gebruikte deur roesten nooit. Dat hangt samen met beweging. Hetzelfde principe is van toepassing op essentie en energie. Indien het lichaam niet beweegt, stroomt essentie niet. Wanneer essentie niet stroomt, stagneert de energie. “Confucius’

U kunt mij voor een privé les inhuren of bij uw bedrijf informeren of er gelegenheid is voor een lesuur Zhineng Qigong . zie website
Bij interesse neem contact op met Marilena van der Horst 0622698565 of via www.chiconnects.nl